Homewizard display app

LET OP : Ik maak geen gebruik meer van de Homewizard. De software is nog te downloaden maar ik kan geen support leveren.


Hoe meer verlichting ik ging schakelen des te meer ik behoefte had aan een simpel scherm gelijksoortig aan de Eneco Toon app.

Zodoende ben ik zelf begonnen om een webpagina te schrijven die op een tablet te tonen is.

De website is geschreven met behulp van PHP, JQuery, Bootstrap en wat externe javascripts. Het programma maakt gebruik van een MySQL database welke in mijn situatie op een een Synology NAS heb gezet.
Op de voorpagina kun je schakelaars, scenes, thermometers, regenmeter, heatlink, energiemeter, buienradar en presets plaatsen. Ook is het mogelijk om een klok in uren:minuten of uren:minuten:seconden toe te voegen.

De pagina's maken gebruik van Gridster. Hierdoor zijn de knoppen te verplaatsen in een grid van rijen en kolommen. De locatie ervan wordt opgeslagen in de database.

Ik vond het het mooist dat de tablet altijd aan bleef staan maar in de nacht gaf het tablet zoveel licht dat het heel de kamer verlicht. Zodoende heb ik ook een optie gemaakt om het scherm eventueel te dimmen. De tijd en doorzichtigheid zijn hierbij in te stellen.

Mocht je er zelf mee aan de slag willen dan kun je een volledige versie downloaden door onderstaand formulier in te vullen.

Om de website te tonen op een tablet maak ik gebruik van Firefox. Op dit moment werken de knoppen niet met andere webbrowsers.
Het volledige scherm wordt gerealiseerd met behulp van 1 firefox add-on en een app. De add-on heet 'Auto Fullscreen 0.3' en zorgt ervoor dat het menu en de URL balk verdwijnt. De app heet 'Full!screen' en zorgt ervoor dat de systeembalk verdwijnt. Deze app werkt echter alleen als de tablet geroot wordt. Het rooten van een tablet is geheel op eigen risico.
DOWNLOAD


Versie 1.0.0 alpha :

- Het is nu mogelijk Somfy rolluik en zonweringen te besturen.
- Energiegrafiek wordt nu rechtstreeks uit Homewizard gehaald. Grafiek per dag/week/maand/jaar te bekijken.
- Door op een thermometer te drukken verschijnt er een dag/week/maand/jaar grafiek.
- Door op de regenmeter te drukken verschijnt er een dag/week/maand/jaar grafiek.
- tabblad met 'scenes' en 'kakusensoren' toegevoegd.
- Camera's kunnen worden bekeken

Versie 0.1.4 alpha : Wattcher, buienradar, Asun zonwering, debug venster toegevoegd.

Versie 0.1.2 alpha : Thermostaat toegevoegd, mogelijkheid om scherm te dimmen in zowel preset 'thuis' als overige presets stand met verschillende instellingen, statusbalk toegevoegd, bugfixes uitgevoerd.